Som 11-åring höll Niklas i golfklubborna för första gången. Det började som det ska, som en lek, men snart insåg både Niklas själv och golfkunniga runt honom att talangen fanns. Det blev allt frekventare besök på rangen och golfbanan. Niklas spenderade sedan gymnasieåren på CIS, Calmare Internationella Skola, och deras golfgymnasium. Talangen utvecklades snabbt och han blev känd som en golfare med ovanligt bra grundslag där längden visade sig vara den största styrkan.

Niklas namn och framgångar spred sig och 2010 blev han rekryterad av Liberty University och deras collegelag i Virginia, USA. Vid sidan av golfen studerade Niklas ekonomi och tog, efter fyra år, examen i internationell ekonomi. Under de två sista åren tillhörde han det svenska amatörlandslaget för herrar.

Efter åren i USA vände Niklas hem till Kalmar och han bestämde sig för att ge golfen en riktig chans. Han tog beslutet att satsa fullt ut och bli proffs på heltid inom den sport han älskar så mycket.

Första proffsåret 2016 spelade Niklas på den Nordiska Touren. Han gjorde en del ut ykter till andra tävlingar och fick större insyn i proffslivets värld. Året slutade bra och inför 2017 stod det klart att han hade kvalificerat sig till Challenge Tour, den tour som ligger under Europatouren.

2017 bjöd på många värdefulla erfarenheter men tyvärr inte så bra resultat som Niklas hade förhoppningar om. Det tappade tourkortet fungerade som tändvätska, glöden och viljan finns åter där, starkare än någonsin. Efter analyser och vinterträning är målsättningen klar: 2018 ska bli året då Niklas återtar sin plats på Challenge Tour för att sedan klättra vidare mot Europatouren och de stora Majortävlingarna.

Att sätta låga mål är inget för en vinnarskalle. Niklas ska bli rankad topp 10 i världen, frågan är bara när!